Archiefconsulenten

Archiefadviseurs

Vind je in het Handboek niet het antwoord dat je zoekt? Of heb je behoefte aan een deskundige die met je meekijkt? Neem dan contact op met onze vrijwillige archiefconsulenten.

Archiefconsulenten zijn actieve kerkleden met kennis van en passie voor informatiebeheer. Verspreid over heel Nederland en vanuit verschillende kerkelijke gezindten zijn op dit moment ongeveer vijftien archiefconsulenten bij de stichting Kerkelijk Informatiebeheer betrokken. Het zijn mensen met verstand van zaken, die van informatiebeheer en archivering vaak hun beroep hebben gemaakt. Zij zetten zich in hun vrije tijd in om kerkelijke gemeentes verder te helpen wanneer het Handboek nog niet voldoende houvast geeft.

Of je nu meer wilt weten over privacywetgeving of het vernietigen van documenten, je kunt bij de archiefadviseurs terecht. Soms is een vraag eenvoudig te beantwoorden met een mailtje. Andere keren komt de archiefadviseur naar je toe om mee te kijken en maatwerk te bieden. Ook een voorlichtingsavond behoort tot de mogelijkheden. We brengen je graag in contact met een adviseur in jouw regio.

Binnenkort vind je hier de mogelijkheid om in contact te komen met de archiefadviseurs.

Archiefwet?

Valt een kerk onder regels en verplichtingen van de Archiefwet?

Lees hierover in het handboek